strip-2

Curriculum Vitae

De sopraan Lisette Emmink studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en behaalde daar ‘cum laude’ het diploma uitvoerend musicus. Vervolgens volgde zij masterclasses bij Elly Ameling, Robert Holl, Dorothy Dorow en Gerard Souzay. In haar concertpraktijk ligt een belangrijk accent op de uitvoering van oratoriumwerken.

Veel gevraagd soliste

Haar natuurlijke en warme stemgeluid maakt haar tot een veelgevraagd soliste die in vrijwel alle grote concertzalen en onder vele dirigenten heeft gezongen.
Zij verleende onder anderen haar medewerking aan radio opnamen met werken van Mozart ( de eerste sopraansolo in Davide Penitente met het Groot Omroepkoor) Bachcantates en muziek van de hedendaagse componist George Crumb.

Ook zong zij de Nederlandse première van ”the voices of light” van Richard Einhorn en de Engelse première van ”the cry of the earth” van Tony Biggin in de Royal Festival Hall in Londen. Bovendien zong ze in Parijs, het festival van Tours, Wenen ,Bonn en Antwerpen. Ook maakte ze een aantal concertreizen naar Zuid-Afrika, Canada, Italië, Engeland Noorwegen en de Verenigde Staten.
Haar repertoire bevat naast oratoria en liederen ook opera, operette en musical. Zo zong zij in concertante opera’s de rollen van Fenena,(Nabucco) Pamina (Zauberflöte) en Ilia (Idomeneo).

Ensembles

Naast haar optreden met grote orkesten is Lisette Emmink ook bijzonder actief in een aantal ensembles waardoor zij zich op een nog breder muzikaal terrein heeft kunnen ontwikkelen. Lisette Emmink is muzikale variatie, van barok tot modern, van grote werken tot kamermuziek zoals de prachtige ‘Vier Letzte Lieder’ van Richard Strauss die zij ,slechts begeleidt door piano, tot een weergaloze intieme beleving weet te maken. Maar met evenveel passie zingt zij het programma ’de mooiste filmmelodieën’ met het Tuschinski Trio.

Met de alt Carina Vinke breng zij een zeer gevarieerd muzikaal duettenprogramma ,’van Barok tot Bannink.’ .

Met dirigent, organist en pianist Simon Stelling voert Lisette regelmatig bijzondere lied recitals uit met componisten als Richard Strauss, Mahler, Ravel, Duparc e.a..