strip-huw-new

Huwelijk en Uitvaart

Huwelijk

Live muziek bij een uitvaart of huwelijksceremonie is zoveel emotioneler en sfeervoller dan het afspelen van een CD. Door te zingen communiceer je van hart tot hart en wordt je boven de werkelijkheid uitgetild. Regelmatig zing ik  bij  huwelijken. Dit kan zowel in kerkelijk als niet kerkelijk verband.
De repertoirekeuze gaat in onderling overleg. Voor de begeleiding heb ik de beschikking over een organist die ook in staat is de hele kerkdienst  in te vullen, een pianist(e) en een harpiste.
De harp heeft als voordeel op iedere plek te kunnen  worden neergezet zodat de aanwezigheid van een piano niet noodzakelijk is.

Uitvaart

Ik vind dit heel bijzonder om te doen, dankbaar en mooi om het laatste afscheid van iemand met passende live muziek te omlijsten. Dit ervaar ik als een enorme verantwoordelijkheid. De repertoirekeuze gaat altijd in overleg met de nabestaanden, zij hebben over het algemeen duidelijke wensen wat betreft de werken. Mocht ik een werk niet op mijn repertoire hebben, dan is het vaak mogelijk een arrangement te maken, ook op korte termijn. Ik nodig de nabestaanden vooraf bij mij thuis uit om kennis te komen maken: ik kan dan verschillende werken laten horen, zodat we samen tot een passende en persoonlijke uitvaartplechtigheid komen. Meestal speel ik vooraf tijdens de binnenkomst van het publiek waardoor er meteen een persoonlijke sfeer ontstaat. Daarna een aantal intermezzi tijdens de plechtigheid. Bij het weggaan van het publiek is het vaak mooi om ook te spelen.