strip-g2

Trio met Carina Vinke-alt en Eke Simons op piano

Over het programma van Barok tot aan  Bannink”

Steeds als Lisette en Carina elkaar toevallig weer tegenkwamen bij  uitvoeringen van Oratoriumwerken waren er verbaasde, zelfs wel euforische reacties van het publiek-“hoe kunnen 2 stemmen zo mooi  samenvloeien”. De dames zelf waren ook verbaasd over de “klik”, het elkaar feilloos aanvoelen, het elkaar opstuwen naar nog grotere hoogten.

En zo ontstond het idee om samen een duettenprogramma uit te voeren, bijna als hobby van twee verwante en aan zang verslaafde zielen. De stichting Classic Concerts Zandvoort, die Lisette met regelmaat vraagt een concertmiddag in te vullen, bood het ideale platform Het resultaat was in één woord overdonderend. De kwaliteit van de muziek, het tempo van de veranderingen van de muziekstijlen van muziek uit 1664 tot 1981, van Barok van Purcel tot aan Harry Bannink hield het publiek ademloos in haar greep, terwijl het beide solisten maximaal uitdaagden vlekkeloos om te schakelen naar de verschillende klankkleuren en zangstijlen. Dat ondanks de dominante aanwezigheid van de twee zangsterren pianiste Eke met haar buitengewone muzikale pianospel haar aandeel in het programma meer dan waarmaakte bewijst dat hier 3 topmusici met elkaar strijden voor het hoogst haalbare samenspel.

Van dit programma is een demo CD en DVD beschikbaar.

label1 label-backside

Uitgevoerd is:

 1. Purcell uit The Indian Queen: We the spirits of the air (1664)
 2. Purcell uit  Pausanias the Betrayer: My dearest, my fairest (1695)
 3.  Handel uit  The Messiah : He shall feed his flock  (1741)
 4. Vivaldi uit  Gloria : Laudamus Te  (~1700)
 5. Pergolesi  uit Stabat Mater:  Stabat Mater (1736)
 6. Schumann  So wahr die Sonne scheint  (1840)
 7. Johannes Brahms : Die Schwestern  (1860)
 8. Stephan Foster  Hard times come no more (1854)
 9. Manuel Penella uit  Don Gil deAlcalá duet Ninã en Maya : Todas las Mananitas (1932)
 10. Francisco Barbieri uit  Diamantes de la corona duet Catalina en Diana: Ninas que a vender flores  vais a Granada (1854)
 11. Gluck uit Orfeo ed Euridic  duet Orfeo en Euridice: Vieni appaga il tuo consorto  (1762)
 12. Mozart uit  Le nozze diFigao duet Susanna e Marzellina: Via resti servita  (1786)
 13. Rossini uit Otello  Duet Desdemona en Emilia : Vorrei che il tuo pensiero  (1816)
 14. Humperdinck  uit Hänsel und Gretel  duet: Abens will ich schlafen gehn   (1892)
 15. Jacques Offenbach uit  Les contes d’Hoffmann  duet Giuliette en Niclause: Belle nuit o nuit d’amours (1891)
 16. John Newton:  Amazing Grace (1772)
 17. Harry Bannink /Annie M.G. Schmidt: Vluchten kan niet meer (1977)
 18. Jerry Bock uit  Fiddler on the roof: Sunset, sunrise (1964)
 19. John Denver: Perhaps love (1981)
 20. Leonard Bernstein uit  Candide duet Cunegonde and the Old Lady: We are woman  (1956)

Over Alt Carina Vinke

Alt en Mezzo Sopraan, Carina Vinke treedt al sinds haar negende op in binnen- en buitenland. In 2004 haalde zij haar bachelor diploma klassieke solozang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, en in 2007  haar masterdiploma aan de Nieuwe Opera Academie  bij Jard van Nes. Met haar natuurlijke, warme stemgeluid, wordt Carina in de Internationale muziekwereld beschouwd als een veelbelovend talent. Daarnaast heeft ze zich gespecialiseerd in het Spaanse liedrepertoire en werkte o.a. met Teresa Berganza en José Maria Gallardo del Rey. Naast oratoriumwerken en hedendaagse  vertolkte  ze als operazangeres onder meer Bradamante in Händels ‘Alcina’, Hermia in Brittens ‘Midsummer Night’s Dream’ en Carmen in een bewerking van Peter Brook, ‘La tragédie de Carmen’. Ook werkte ze mee aan diverse radio en televisieprogramma’s.

Over Pianiste Eke Simons

Pianiste Eke Simons voltooide in 2007 haar Master Solo Piano cum laude aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar ze studeerde bij Geoffrey Madge, David Kuijken en Han-Louis Meijer. Ze volgde ook  masterclasses bij  oa. Pascal Devoyon, Stefan Vladar en Steve Reich. Als soliste trad  Eke reeds op in diverse grote concertzalen in Binnen en buitenland. Al tijdens haar opleiding heeft Eke zich specifiek toegelegd op de kunst van het liedbegeleiden. Zij studeerde hiervoor intensief bij Han-Louis Meijer en behaalde in 2007 haar Master Liedbegeleiding. Als duo met Carina Vinke trad ze o.a. op  in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. In seizoen 2009-2010 verdiept het duo zich een jaar lang specifiek in liedcomponisten tijdens internationale masterclasses in Brussel, waar zij les krijgen van belangrijke liedzangers en –begeleiders zoals Udo Reinemann, Mitsuko Shirai, Julius Drake en Rudolf Jansen. Eke vormt vaste duo’s met de cellisten Elisabeth Wiklander en Rares Mihailescu, met pianiste Lineke Lever.