strip-tus

Tuschinski Trio met “De mooiste Film melodieën”

Het romantische concert programma vol prachtige filmmuziek bleek meteen een hit en wordt sindsdien met enige regelmaat op verzoek uitgevoerd door violiste Camilla van der Kooij, pianiste Josje Goudswaard en sopraan Lisette Emmink, samen het Tuschinski Trio.

De mooiste filmmelodieën”, is behalve romantisch ook bijzonder verrassend in de variaties van muziek en componisten. Zo staan er naast stukken van Shostakovitz en  Bernstein ook de ‘Dance Macabre’ van Saïnt-Saens of  het ‘Ave Maria’ van Caccini op het programma. Thema’s uit films zoals ‘Shindler’s List’,  ‘Amelie’ en ‘Pirates of the Caribbean’ worden afgewisseld met een zestal arrangementen speciaal voor dit programma gearrangeerd zoals bijvoorbeeld het ‘Thema di Jill’ van Ennio Morricone uit de film ‘Once upon a Time in the West’.

Het bijzondere karakter van filmmuziek, waarbij soms de beelden bij reeds bestaande muziek, maar ook muziek bij bestaande beelden werd gecomponeerd, maakt dat deze muziek ook zonder beelden verrassend van schoonheid en uitdrukking is, steeds weer een gezamenlijk belevenis voor  publiek en Trio.

Tuschinski optredens  van bijna huiskamers tot mega zalen
Tuschinski optredens. Van bijna-huiskamers tot mega zalen
TUSCH

Tuschinski Trio bestaat uit, violiste Camilla van der Kooij, Lisette Emmink en  Pianiste Josje Goudswaard

Violiste Camilla van der Kooij begon als vierjarige met vioollessen. Op haar twaalfde werd ze toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ze studeerde bij Hans Scheepers. Ze vervolgde haar opleiding aan het Conservatorium van Rotterdam, bij Vaclav Novak en Andras Czifra. Daarna studeerde zij Muziekproductie aan het conservatorium in Den Haag. Camilla won verschillende prijzen o.a. bij het Prinses Christina Concours en het Inter-Provinciaal Muziekconcours. Zij speelde live op radio 4 en soleerde in de serie Kamermuziek op de Zondagochtend van De Doelen in Rotterdam. Klassiek is niet de enige muziekstijl waarin Camilla zich verdiepte, ook volgde zij lessen Jazz improvisatie van trombonist Ilja Reijngoud, en nam zij deel aan de Internationale Meisterkurze Jazz in Vaduz (Lichtenstein).
Camilla maakt strijkers-arrangementen en speelt viool op CD’s van bekende Nederlandse artiesten, veelal met het Red Limo String Quartet, een gerenommeerd strijkkwartet met geheel eigen karakter, gespecialiseerd in popmuziek en improvisatie. Dit kwartet won verschillende prijzen en is geregeld te zien op radio en televisie. Camilla is tevens vaste violiste van verschillende ensembles zoals het bekende ‘the Kyteman Orchestra’, het ensemble ‘La Boutique Fantastique’, trio ‘Mannekijn’ (waarin zij ook zingt en gitaar speelt) en de band van ‘Janne Schra’. Daarnaast werkte zij samen met tal van bekende artiesten zoals Within Temptation, Jonathan Jeremiah, Lange Frans, Daniel Lohues, Pete Philly & Perquisite, The Lau, Lois Lane en vele anderen. Hierdoor is zij regelmatig op TV te zien en maakt zij tournees over de hele wereld.

Pianiste Josje Goudswaard begon op 5-jarige leeftijd met het volgen van pianolessen. Als begeleidend pianiste was zij al vanaf jonge leeftijd werkzaam met diverse klassieke en lichte solisten, koren en musicalensembles. Toen zij 17 was werd zij toegelaten aan het Rotterdams conservatorium. Zij studeerde onder andere bij Milla Baslawskaja en David Poliakin, en zij studeerde af onder de bezielende leiding van Michael Davidson. Josje volgde verschillende masterclasses liedbegeleiding, onder andere bij Rudolf Jansen en Tan Crone. Als soliste en begeleidster trad zij op door heel Nederland. Op het witte doek was zij te zien en te horen, als soliste en begeleidend pianiste, in de kuuroordscène van de voor een Oscar genomineerde film “Nienke”. Josje is een veelgevraagd liedbegeleidster voor verschillende solisten. Voor de concertprogramma’s van het Tuschinski Trio schreef zij een groot aantal arrangementen.